Friday, 10 August 2012

BENARKAH NIK AZIZ SEORANG ULAMA?


Rupa Nik Aziz memang rupa ulama. Tapi amalan dan percakapan Nik Aziz membuktikan dia bukanlah ulama. 

Dajjal nanti muncul di khalayak ramai manusia berupa dan berpakaian agama. Berjubah dan berserban adalah pakaian Dajjal.

Ada riwayat menyebut bahawa antara pengikut Dajjal paling ramai ialah ahli kitab yang mengaku 'ulama'. Pengikut ahli kitab mengakui ketua mereka yang sebenarnya adalah ahli kitab sebagai 'ulama'. Ramai manusia tertipu jadi pengikut Dajjal kerana rupa Dajjal yang perwatakan agama. Dan Dajjal tidak mengajak manusia kepada Allah tetapi mengajak manusia taat pada dirinya dan terima apa sahaja yang keluar dari mulutnya sehingga mempertuhankan dirinya.

Bukti percakapan Nik Aziz bahawa dia hanya ahli kitab dan bukanlah ulama ialah:

1. Nabi Muhammad sebelum dilantik jadi Rasul pada umur 40 tahun, sama dengan 'mamak-mamak kapung' (kampung) yang lain. Perkataan ini menghina Nabi Muhammad saw kerana Rasulullah telah dipilih oleh Allah sebagai Rasul akhir zaman dan penghulu para Rasul dan nabi lama sebelum Allah cipta Nabi Adam a.s lagi. Nabi Adam ketika di syurga telah nampak nama Rasulullah tertulis di syurga. Ketika kelahiran baginda, api majusi yang hidup selama 1000 tahun serta merta padam. Nabi saw dibedah hatinya ketika kecil. Nabi saw diikuti oleh awan sebagai teduhan kepadanya semasa mengikut pak ciknya Abu Talib berniaga ke Syam ketika kanak-kanak. Nik Aziz seorang yang sangat jahil.

2. Al-Quran adalah ayat politik, dari mula ayat hingga surah terakhir. Perkataan ini menghina Allah dan kitab suci Al Quran kerana politik hanya wujud dalam sistem demokrasi. Maksud politik, maksud berpolitik dan maksud parti politik ialah untuk dapatkan kuasa dan mengekalkan kuasa. Sedangkan ayat suci Allah dalam Quran ialah menerangkan suruhan supaya mengajak manusia kepada Allah dengan mentaati segala suruhan dan meninggalkan segala laranganNya. Nik Aziz seorang yang sangat jahil.

3. Perintah Allah solat pada rukun islam kedua dikatakan satu bentuk perbuatan demonstrasi. Perkataan ini menghina perintah Allah kerana maksud solat ialah untuk taat dan patuh suruhan Allah dengan merendahkan diri didepan Allah dengan niat untuk sukakan Allah. Sedangkan perbuatan demonstrasi bertujuan menyatakan rasa tidak puas hati terhadap sesuatu perkara. Menyamakan perbuatan buruk berdemonstrasi dengan perbuatan yang baik seperti solat adalah merendahkan serta menghina perintah Allah. Nik Aziz seorang yang sangat jahil.

4. Nik Aziz melawan ayat Allah dengan menyatakan hasrat untuk berkawan dengan musuh manusia yang nyata iaitu Iblis sedangkan Allah melarang keras orang islam jadikan Iblis sebagai teman rapat. Nik Aziz seorang yang sangat jahil.

5. Nik Aziz menghina isteri-isteri Rasulullah iaitu menuduh ummul-mukminin pernah berdemonstrasi terhadap Rasulullah sedangkan ini tidak benar sama sekali. Nik Aziz seorang yang sangat jahil.

6. Nik Aziz pernah pernah menghina Allah dengan mengatakan antara sifat Allah ialah samseng. Nik Aziz mentafsir sifat Allah al-Qahhaar sebagai Allah samseng. Walhal sifat al-Qahhaar ialah sifat Allah yang mana Allah berkuasa memaksa dan menundukkan setiap makhluk yang Allah cipta kerana Allahlah pencipta, pemilik dan pemelihara seluruh alam ini. Seluruh alam ini milik Allah dan Allah berhak buat apa sahaja tanpa terikat pada mana peraturan. Tiada sekutu bagi Allah. Manakala sifat samseng ialah sifat manusia yang suka memaksa orang lain ikut arahannya walhal si samseng tersebut tidak pernah mencipta, memelihara, memiliki orang yang dipaksa itu. Nik Aziz seorang yang sangat jahil.

Sedangkan ulama ialah manusia yang diberi ilmu oleh Allah kerana ketaqwaan dan keimanan yang kuat terhadap Allah swt. Ahli kitab seperti Nik Aziz tahu tentang islam tapi tidak berilmu dan sangat jahil. Walaupun dia tahu tentang islam tetapi dia tidak berilmu. Semua ahli kitab jahil walaupun ada banyak pengetahuan tentang agama. Seseorang yang ada pengetahuan tentang islam belum berilmu. Ilmu kurniaan Allah kepada orang beriman. Sedangkan ahli kitab tidak beriman kepada Allah swt kerana dalam hati mereka sangat cintakan dunia.

Ulama diberi ilmu oleh Allah krn tingginya keimanan dan ketaqwaan mereka terhadap Allah swt. Ulama ialah orang takut Allah seperti yang Allah sebut dlm Quran.

Manakala ahli kitab sangat mencintai dunia dan mereka menggunakan pengetahuan tentang agama yang ada pada mereka untuk putar belit manusia supaya mereka dapat habuan dunia.

Nik Aziz bukan ulama tetapi ahli kitab. Nik Aziz dikutuk dan dicela kerana dia telah menghina Allah, Rasul dan kitab Allah.

Taubatlah Nik Aziz, kembalilah ke pangkal jalan dan janganlah jadi seperti 'Basisah' di zaman bani Israel.

Sumber: KLIK

11 comments:

 1. Kenapa orang Melayu Kelantan suka sangat diperbodohkan oleh manusia bernama NIK AZIZ ini.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Inilah akibat pandang pada luaran saja sebagai pedoman tanpa berbalik pada Allah dan Rasulnya.. Sungguh malang... bukan rakyat kelantan saja ..malah ostad ostad.. al hafiz... dan pelajar agama ..tersihir dgn manusia yg berkerjasama dgn syaitan untuk bertaksub padanya...

   Teringat Mualim Dr Danial..berpesan agar belajar dan memahami quran melalui methodologi yg muktabar iaitu disiplin yg sempurna saja akan dapat membezakan Haq dan palsu...

   Ramai cerdik pandai berasa takut untuk berdailog atau berdebat dgn Nik Aziz..Tapi sabenarnya Nik Aziz yg terlalu takut untuk berdailog maupun berdebat..dgn sesiapa mualim sebab dia tak punyai methodologi yg betul dalam membahaskan sesuatu hukum.. nanti nampak macam kartun....

   Cuba kita imbas kembali sejarah pembahasan yg sering diminta ...dan akhirnya Nik Aziz corner dgn syarat yg bukan bukan agar ...bahas di batalkan atau tidak menjadi kenyataan..nak tutup kejahilannya dan kesesatannya.

   Dan cuba dengar anak didikannya berceramah..(anak nya sendiri)..macam kartun...macam Ar Tompel berlawak pon ada... Ini lah acuan yg satu.. sama.. bezanya..Bapak pandai sorok diri..tapi anak pula nak promote diri.... maklumlah..bakal pengganti Bapaknya yg dah amat senja..

   Delete
  2. Semua kat sini buta mcn admin. kalau islam kulit tak payah nak kutuk nik aziz la. puak mu mandi wajib pun tak suci lagi.

   Delete
 2. bukan semua orang kelantan bodoh-bodoh, tapi ahli-ahli pas kelantan memang bodoh!

  yolo ko dok?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mun lah bodoh. Kecek supo bengong. Ngaji Islam tak sapa mano, panda kato TGNA buke2.

   Delete
 3. nik aziz bukan ulama.
  nik aziz dah kafir
  kepala nik aziz macam kepala butuh-tak ada otak
  pengikut nik aziz setaraf pengikut firaun yang mengaku firaun tu tuhan
  pengikut pas mengaku nik aziz ulama padahal dia dah kafir

  ReplyDelete
 4. KAFIR BALIK PD KAU LA MANGKUK

  ReplyDelete
 5. ...sama sama fahamlah. Nak ghoyak lebih lebih nanti berdosa. Terutamanya didalam Ramadhan al-mubarak ini. Cuma minta sangat sangatlah pada orang orang PAS, ketuklah kepala anda semua sekali dua agar otak anda semua dapat bergerak sedikit sebanyak bagi membolehkan anda semua berfikir. Disamping itu mohonlah keampunan Allah agar dibukakan hati dan minda semula untuk menilai yang mana hak dan yang mana batil. Yang mana kaca dan yang mana permata. Ingatlah bahawa beliau adalah manusia biasa yang kencing dan berak sama seperti anda semua. Cuma beliau layak menggunakan kereta mewah dan berumah besar yang selesa hasil dari sokongan anda semua sebelum ini...

  ReplyDelete
 6. Agama Yahudi dan agama Nasrani asalnya agama Allah tetapi kelamalamaan dipesongkan oleh ulama'2 mereka sendiri.

  ReplyDelete
 7. Nik aziz memang dh sesat..yg si mangkuk yg pertahankn nik aziz pun mungkin dh sesat...cuba kau tengok dlm you tube yg membuktikan nik aziz sesat dan x layak di panggil ulama...ramai org kelantan yg telah di sesatkan...

  ReplyDelete