Thursday, 2 August 2012

NIK AZIZ DAN SELURUH PAS PERMAINKAN HUKUM HUDUD


Nik Aziz dan seluruh PAS bukan ikhlas kerana Allah mahu jalankan hudud. Sebaliknya jadikan hudud sebagai modal politik mereka. 

Perintah Allah dipermainkan, politik diutamakan. Inilah gambaran dan moto yang layak untuk PAS.

Bila menjelang pilihanraya mereka mula canang mahukan hudud. Lepas habis pilihanraya, buat-buat lupa.

Baru-baru ini, Nasarudin Tantawi menipu atas nama Karpal dimana kononnya Karpal setuju untuk menerima cadangan PAS jalankan hudud. 

Apa ni? Ustaz sanggup menipu guna nama orang lain demi menangkan hujah ketika berdebat dengan UFB. Kerana kesalahan menipu itu, bila Karpal menafikannya, PAS nampak tambah hina dina.

Kenapa nampak hina? kerana bila Karpal mengaum, semua pemimpin PAS yang nampak macam harimau garang nak membaham orang UMNO, jadi menikus dengan pemimpin kafir yang menentang keras agama islam.

Nampaknya PAS hanya berani sesama islam dan sesama melayu sahaja. Tapi bila kena sergah oleh pemimpin kafir, tak berani dan tampak kebaculan.

Apa ni? Bunyi bukan main garang lagi nak hidupkan islam, sanggup bermandikan darah untuk rampas Putrajaya. 

Tapi bila datang keadaan dimana semua orang islam di negara ini mahu lihat bukti dan kebenaran PAS mahu hidupkan islam, ternyata mengecewakan!

Takut macam tikus!

PAS bacul!

Sebenarnya, PAS bukan ikhlas kerana Allah mahu jalankan hudud. Mereka tidak lebih mahu tipu umat islam yang bodoh negara ini supaya beri undi kepada mereka sahaja. Itu sahaja. Kalau mereka ikhlas, dah lama mereka jalankan tanpa beri seribu alasan.

Seperti orang yang yakin dan percaya solat adalah perintah Allah, walaupun dimana jua berada, apa jua keadaan, mereka tetap akan jaga solat walaupun terpaksa menyabung nyawa.

PAS tidak begitu dalam menjalankan hudud. Mereka jelas tidak ikhlas. Bukti tidak ikhlas ialah dari tindak tanduk mereka dalam hal menjalankan hudud ini.

Jangan beri alasan. Beri alasan adalah tanda tidak mahu buat!

Nik Aziz dan seluruh pemimpin PAS akan dilaknat oleh Allah jika mereka tidak bertaubat dari menggadai islam demi dapat keuntungan dunia yang sedikit.

Rujukan: KLIK

5 comments:

 1. alaa... UMNO langsung tak pernah nak tegakkan hukum Islam... pakai undang2 lord reid... sape zina bayar 3000.. sape murtad bayar 5000... udahlah .. sama je 2x5..

  ReplyDelete
 2. Sekurang2nya UMNO tak berlagak mcm pak lebai2 PAs yg kata gerenti masuk syurga. Umno tak pernah memecah belahkan saf2 dlm masjid & ikhlas utk bermuzakarah selagi dia malayu/islam. Tak pernah mengeluarkan fatwa2 yg mengelirukan. Tak membela pelaku seks utk menjadi PM..kalau nak ditulis satu2 mau patah jari aku nak type sbb terlalu byk perbezaan antara UMNO & pAS..tak de nye 2 x 5!

  ReplyDelete
 3. umno dan pas ada persamaan iaitu kedua-dua nak kuasa. tapi umno tak gila macam pas sanggup gadai agama untuk kejar kuasa. pas gila babi sanggup gadai kesucian islam demi dapat kuasa. mainkan hukum Allah. kalau nak buat, buatla jangan flip flop macam pak lah.

  ReplyDelete
 4. UMNO ni bijak,dia tahu satu hari nanti rakyat akan mempersoalkan tentang demokrasi yang diguna pakai sekarang.Demokrasi ni memang kotor sebenarnya,dan rakyat semakin bertambah yang menolaknya.Ada kemungkinan yang UMNO akan memakai hudud setelah rakyat menolak demokrasi cara barat,pendekatan yang licik tapi bernas.PAS pula mempergunakan hudud untuk politik,tidak seperti UMNO yang mahu rakyat fikir sendiri.UMNO guna cara lembut yang memang bernas.Wassalam...

  ReplyDelete
 5. orang yg mencuri berjuta2 tu boleh dipotong tangannya mengikut hudud. siapa yang takut? kalau sabit zina boleh direjam atau 100 kali sebat. siapa yang takut?

  ReplyDelete