Tuesday, 6 August 2013

ERA PAK LAH BERAKHIR 5 TAHUN, ERA NAJIB SUDAH CUKUP 5 TAHUN....NEGARA MAKIN AMAN DAMAI


Terlalu banyak al kisah zaman pemerintahan Pak Lah memeritkan hati orang islam melayu apabila Pak Lah dikatakan membiarkan geng Tingkat 4 kawal negara ini.

Orang melayu islam merasa lega Pak Lah letak jawatan pada tahun 2008 setelah memegang tampuk pemerintahan negara selama 5 tahun.

Orang melayu islam meletak harapan tinggi pada Ah Jib Gor pada masa peralihan kuasa 2008 kerana sudah putus harapan dengan Pak Lah. 

Hari kian berlalu, bulan berganti bulan, tahun bersilih ganti hingga cukup 5 tahun Ah Jib Gor memegang jawatan kerusi No. 1 negara.

Harapan orang melayu islam pulih kepada pemimpin melayu islam?

Jawapannya, Tidak! Satu persatu tranformasi yang dibuat oleh Ah Jib Gor meragut hati orang melayu islam. Negara makin parah dan tidak selamat. Orang cina semakin berani mencaci maki agama islam dan umat islam. Orang melayu makin makan hati dengan Ah Jib Gor. Malahan lebih teruk dari era Pak Lah lagi. Pemberian BR1M and whatever xx1M sudah tidak dapat merawat hati orang melayu islam kini. Dulu Geng Tingkat 4, sekarang Ah Jib Gor juga ada geng penasihat yang banyak merosakkan kemananan negara ini. Malahan lebih teruk dari Geng Tingkat 4 dulu.

Adakah Tun M merasakan kerosakan yang  sedang berlaku yang sudah masuk tempoh 5 tahun tidak seteruk kerosakan selama 5 tahun yang dibuat oleh Pak Lah?

Era Pak Lah 2003 ~ 2008
Era Ah Jib Gor 2008 ~ 2013

Di zaman Pak Lah, adakah ISA, EO, Akta Pencegahan Jenayah, Akta Kesalamatan Dalam Negeri dihapuskan? Adakah Cina berani kutuk agama rasmi negara ini? Adakah kes tembak mati sebanyak yang berlaku hari ini?

10 comments:

 1. Ah Jib Gor lebih teruk dari Pak Lah, setujulah !

  ReplyDelete
 2. Tun M tengah fikir apa jalan mahu selamatkan negara ni...PRU14 lambat lagi.

  ReplyDelete
 3. Tun M Diam seba naka dia da jadi menteri Besar Kedah atas Sokong Najib..OOOP jgn lupa Pulak najib Naik sebab Tun M, So Tun M kini masanya utk kick out Najib Mongol dan Kj, Kerismudin, nazri ajis, omar ong, idris jalang, Big fat Bonsai mama dan so on

  ReplyDelete
 4. harap sangat ayahanda tun lihat perkara ni sebelum nasi jadi bubur

  ReplyDelete
 5. ya Allah selamatkanlah negara ini dari segala kerosakan dan dari orang yang mahu merosakkan, amin.

  ReplyDelete
 6. Kasi chance Hadi Awang jadi PM pulak...amacam ?

  ReplyDelete
 7. you can go now najib... you loose our trust

  ReplyDelete
 8. selamat jalan Najib. Telah tiba masanya utk kau pergi... ada byk masa utk isteri tercinta.

  ReplyDelete
 9. Hadi awang jd PM? kerana hadi awanglah PAS tinggalkan Negara Islam, kerana hadi awanglah penzina dari terengganu dibiarkan, kerana hadi awangla pencegah mungkar dalam PAS di buang dari parti, kerana hadi awangla kalimah Allah tergadai, kerana hadi awangla kristian dapat sokongan bible ditulis dlm bahasa melayu, krn hadi awangla syiah membiak beranak pinak dlm pas...

  kalu nak tahu sorang pun xde tokoh pejuang melayu islam dalam PAS tu..puiiiih

  ReplyDelete
 10. AKU SENDIRI MULA SEDAR ZAMAN BEDOLAH TU BAIK SIKIT DARI ZAMAN PERDANA MENTERI CINA JADI JADIAN AH JIB GONG AND GO .SUDAH SUDAH LE NAJIB.!!!!

  ReplyDelete