Thursday, 23 May 2013

DOUBLE THUMBS UP KEPADA KDN!!!!! TAHNIAH TAHNIAH TAHNIAH TAHNIAH TAHNIAH TAHNIAH x11000000000.......


PUTRAJAYA: Kementerian Dalam Negeri merampas beberapa buah akhbar tabloid disiarkan parti pembangkang kerana mereka didakwa mengedarkannya kepada bukan ahli parti.

Akhbar tersebut telah dirampas kerana telah melanggar syarat diperuntukkan di bawah Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984 (Pindaan) 2012, kata kementerian itu.

Seksyen 5 Akta tersebut mengehadkan pengedaran akhbar tersebut kepada ahlinya sahaja.

"Pihak kementerian, dalam satu operasi yang dijalankan di bawah Akta ini telah merampas 1,408 buah akhbar Suara Keadilan, 1,062 Harakah dan 70 The Rocket.

"Operasi dijalankan di premis menjual akhbar tabloid tersebut di seluruh negara bermula 22 Mei menerusi pemantauan dan amaran yang diberikan kementerian itu sebelum ini.

"Operasi tersebut akan dijalankan secara berterusan bertujuan untuk menguatkuasakan Akta itu dan bagi memastikan semua parti tidak melanggarnya," kata kementerian itu dalam satu kenyataan pada Khamis.

Suara Keadilan, Harakah dan The Rocket masing-masing merupakan akhbar Parti Keadilan Rakyat (PKR), PAS dan DAP.

Buat Zahid Hamidi jangan hirau cercaan pembangkang, teruskan tunai amanah untuk membanteras pengkhianat negara. Percayalah kalau mereka memerintah, mereka jauh lebih zalim lagi kerana mereka adalah komunis yang zalim.

13 comments:

 1. LAKUKAN TUGAS KERANA ALLAH AGAMA BANGSA DAN NEGARA .TAHNIAH ZAHID

  ReplyDelete
 2. majoriti rakyat bersama datuk zahid hamidi

  ReplyDelete
 3. JANGAN LUPA PANTAU MALAYSIAKINI, HARAKAH DAN KEADILAN NYE WEBSITE. KALAU PERLU ARAHKAN SKMM HARAMKAN MEREKA KALAU LANGGAR ETIKA KEWARTAWANAN SBB BYK DLM ONLINE NEWS DORANG BYK FITNAH DARI BETUL.

  ReplyDelete
 4. Syabas Dato Zahid, we are with you.

  Chong Abdullah

  ReplyDelete
 5. Sapa-sapa yang dapat harakah free, sila ambil banyak-banyak kemudian bakar atau bauang. Lagi bagos kalau boleh ambil gambarnya kemudian sebarkan di internet. Ayuh boikot HARAMKAH!!!!!!

  ReplyDelete
 6. KAMI RAKYAT MALAYSIA DANGAT MENGAHARP KDN DAN KPN YG BARU USAHLAH LEMBEKK MCM MENTERI AMAAN KDN YGBDULU, KPN YG DULU..JGN MELEMAHKAN SEMANGAT POLIS..MEKA DAN MALS DAN TAKUT NAK BUAT KEJA. JGN LAYAN TOHMAHAN PAKATAN TERHADAP PDRM ITU SUDAH MENJADI ANGENDA SERANGAN POLITIK MEKA, RED BEANS MARMY CYBER TROOPER, JGN LA JADI PAKLAH, YG MENDENGAR DESAKADAN PAKATAN YG HENDAK PUNAHKAN SISTEM KEAMANA NEGARA. , SO FAR NAMPAK BAGUS..SYABAS

  ReplyDelete
 7. Thanks for your stern action PDRM & KDN. This is what the majority of Malaysian want long time ago.

  ReplyDelete
 8. sokong,klau pr perintah,mereka lg zalim,kominis,majoriti rakyat,d belakang kerajaan,

  ReplyDelete
 9. KDN DAN PDRM TAK PERLU JAEAP..U DULU TUNJUK TERLUS MEKA TIBAI JUGAK, MEKA SPIN JUGAK, AMATAN MEKATAK PERNAH HORMATIMAMARAN ITU. SO JGN UANG MASA, MEKA TAK BACA. LUN JAWPAN KDN ATAU PDRM SEBA. MEKA DA D LATIH UNTUK TIDAK MEMBACA JWPAN DARI MANA MANA PIHAK SEBA TU MEKA DALAM MODE SERANG SERANG SERANG, HINGGA BERJAYA KMPUL ORG DAN PENYOKOG, PENYOKONG YG HADIR BOLEH KITA NAPAK YG TAK NAMPAK LAGI BAHAYA..DUIT BAGI MEKA NO PROBLEM..KACANAG AJA. YG PENTING BN TUMBANG

  ReplyDelete
 10. berasa lega.
  KDN bertindak dengan amanah, bersih dan cekap

  ReplyDelete
 11. Sayang Zahid Hamidi.memang puak2 ni dah melampau.org yg menghasut rusuhan pun nak bela.ini semua motif politik.Teruskan Zahid demi keamanan m'sia.kembalikan zaman tegas macam era Tun Mahathir.

  ReplyDelete
 12. Zahid- tiada surah "AMARAN" lagi. Rakyat bersamamu.

  ReplyDelete
 13. JANGAN TAKUT DENGAN MEREKA TERUSKAN KERJA MURNI YB JANGAN HIRAUKAN SEGALA CERCAAN MEREKA,MEREKA BUKAN RAKYAT TAPI PENYOKONG MENORITY BUKAN MEJORITY RAKYAT KAMI MAU HIDUP AMAN DAN TENTERAM KAMI RAKYAT MALAYSIA BUKAN PENYOKONG PEMBAKANG TETAP BERSAMA SAMA MU UNTUK MENETANG MEREKA INI.

  ReplyDelete